Vandeweghe: Twee stadions in Brugge blijft een fata morgana

Vandeweghe: "Twee stadions in Brugge blijft een fata morgana"

14-10-2020 13:05
107

Vorige week deelde de Raad van State een stevige uppercut uit aan het stadionproject van Club Brugge, er mag dan toch geen nieuw stadion gebouwd worden langs de Blankenbergse Steenweg nadat verschillende mensen daar beroep tegen hadden aangetekend. In de podcast 'De Tribune' werd het onderwerp nog eens onder de loep genomen. 

Hans Vandeweghe was te gast bij 'De Tribune', Vandeweghe is journalist bij de morgen en gaf een kritische kijk op de stadionplannen van Stad Brugge: "Als twee voetbalclubs het stadsbestuur zodanig onder druk zetten - mét druk op de politiek - en hun voetbaloppervlakte willen uitbreiden van 21 hectare naar 70 hectare, dan is dat gewoon slecht bestuur. Dat mag wel een keer afgestraft worden door de Raad van State. Ik weet niet welke richting ze uitgaan, maar ik heb altijd gezegd dat twee stadions bouwen in Brugge – een dorp met water rond – maatschappelijk onverantwoord is. Daar moeten we als journalisten op een normale manier naar durven kijken."

De plannen voor de twee nieuwe stadions zijn na succesvol beroep van enkele burgerlijke partijen opnieuw van tafel geveegd. Club, Cercle en Stad Brugge staan zo met de rug tegen de muur, want een beroep tegen de uitspraak zou niet mogelijk zijn. Brugs burgemeester Dirk De fauw vatte het bondig samen: "Dit is een ramp."