Boskamp over Oranje: 'Nederland was EK-favoriet, nu niet meer'

Boskamp over Oranje: 'Nederland was EK-favoriet, nu niet meer'

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 11:53wo 14-10-2020 om 11:53

Jan Boskamp ziet dat de teneur rond het Nederlands elftal volledig is omgeslagen. De analist van Veronica Inside geeft bondscoach Frank de Boer ook tegen Italië weinig kans om zijn eerste overwinning te boeken.

Na de oefennederlaag tegen Mexico en de bloedeloze remise tegen Bosnië en Herzegovina in de Nations League is de kritiek niet van de lucht. "Voor de eerste interlands weer begonnen, waren we bij wijze van spreken nog favoriet om het EK te winnen en dat is nu echt helemaal anders", zegt Boskamp in gesprek met Sporza.

Onder meer de keuze om De Boer aan te stellen als opvolger van Ronald Koeman wordt betwist. "De impact daarvan is wel gigantisch geweest, maar je kunt het echt niet allemaal op de trainer gaan steken", vindt Boskamp. "Maar tegen Bosnië stond in principe de ploeg die het onder Koeman zo ontzettend goed gedaan heeft en de eerste 75 minuten waren gewoon niet om aan te zien. Een spits als Luuk de Jong heeft ballen vanaf de flanken nodig en die kwamen niet."

"Veel spelers spelen onder hun niveau en dan ben je een heel matig ploegje", vervolgt Boskamp. "Kijk bijvoorbeeld naar Virgil van Dijk, die haalt ook bij Liverpool zijn niveau nog niet. Memphis Depay loopt overal, maar ik zie hem zelden in de zestien meter komen. Het gaat niet lekker en dan vinden we alles weer waardeloos."

Zelf verwacht Boskamp ook weinig van het duel met Italië woensdagavond in Bergamo. "Want in de vorige match werden we echt weggespeeld. Als ik van die wedstrijd mag uitgaan, geef ik Oranje geen schijn van een kans."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws