Het is gebeurd, Dessers valt in bij Nigeria en mag zich Super Eagle noemen

14-10-2020 11:00

Op 13 oktober 2020 kwam er een droom uit voor Cyriel Dessers. De spits van KRC Genk versierde immers zijn eerste A-cap. Dessers viel in tegen Tunesië.

Dessers stond al een tijdje op de radar van Nigeria. Zijn moeder is afkomstig van het Afrikaanse land, waardoor hij opgeroepen kon worden voor de Super Eagles. Vlak voor de coronacrisis leek Dessers al op weg naar zijn debuut, maar hij moest er toch wat langer op wachten.

Afgelopen zaterdag leek het grote moment van Dessers er dan toch te komen, maar de aanvaller bleef 90 minuten op de bank. Dinsdag tegen Tunesië moest Dessers opnieuw op de bank beginnen, maar dit keer mocht hij wel invallen. In minuut 72 kwam het moment van Dessers. Hij verving Ahmed Musa. Paul Onuachu, die andere aanvaller van Genk, mocht in de oefenmatch niet invallen.

Toen Dessers inviel, stond de 1-1 eindstand al op het bord. Kelechi Iheanacho opende de score. Later zou de Nigeriaan nog een strafschop missen. Mohamed Dräger scoorde voor Tunesië. Met Moses Simon (Nigeria) en Dylan Bronn (Tunesië) stonden nog twee voormalige spelers van de Jupiler Pro League op het veld.