Neymar achterhaalt Ronaldo op topscorerslijst Brazilië met hattrick tegen Peru

14-10-2020 07:27

Neymar heeft Brazilië met een hattrick hoogstpersoonlijk langs Peru geschoten. In Lima bleek de thuisploeg een taaie tegenstander voor de Seleçao, maar twee rake strafschoppen en een goal in blessuretijd van de ster van Paris Saint-Germain leverden een 4-2 zege op.

De goals van Neymar waren hard nodig, want Peru bood forse tegenstand en kwam zelfs op voorsprong via André Carrillo. Nadat de steraanvaller de stand gelijk had getrokken vanaf de stip, zette voormalig Feyenoorder Renato Tapia vlak na rust voor de hernieuwde voorsprong voor de Peruvianen op het scorebord.

Richarlison maakte er snel na de treffer van Tapia alweer 2-2 van, waarna Neymar met opnieuw een rake strafschop en een doelpunt diep in blessuretijd de wedstrijd in Braziliaans voordeel besliste. Peru eindigde met tien man omdat Carlos Zambrano een rode kaart kreeg. De Seleçao blijft daarmee op WK-koers, want het is na twee wedstrijden nog foutloos. Neymar wipte met zijn drie goals over Ronaldo heen op de topscorerslijst en hoeft nu alleen Pelé nog voor zich te dulden.

Eerder won Argentinië al de traditioneel lastige uitwedstrijd in Bolivia. Op ruim 3500 meter hoogte wist La Albiceleste al vijftien jaar niet meer te winnen, maar deze keer namen Nicolás Tagliafico, Lionel Messi en hun ploeggenoten de drie punten wél mee. Lautaro Martínez (vlak voor rust) en Joaquín Correa (tien minuten voor tijd) draaiden de wedstrijd in Argentijns voordeel om nadat Marcelo Moreno de Bolivianen in de eerste helft nog op voorsprong had gekopt.

Ook Argentinië heeft zes punten na twee wedstrijden en voert samen met Brazilië de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule aan. Colombia en Paraguay (beiden vier punten) zijn de nummer drie en vier, voorlopig vallen ploegen als Uruguay en Chili nog buiten de boot.