UPDATE: ‘Roeselare weer bij af, investeerders haken meteen af’

UPDATE: ‘Roeselare weer bij af, investeerders haken meteen af’

14-10-2020 08:44 Laatste update: 15-10-2020 14:28
6

Er is toch nog hoop voor SV Roeselare. Curator Yves François ontving volgens Het Nieuwsblad een concreet bod van een Scandinavische groep.

De groep zou ook hebben gevraagd op welke rekening de overeengekomen som gestort moet worden. “Ik had het ook niet meer verwacht, maar het zijn serieuze mensen die van hun woord zijn”, aldus François. “Ze zouden met de aanwezige jongeren van U17 en U21 een ploeg vormen, samen met een paar spelers die ze nog willen opvissen en vrije spelers.”

Roeselare heeft echter al twee forfaits achter zijn naam staan. ‘Roeselare heeft in principe twee forfaits achter de naam, komend weekend moet er dus gespeeld worden. Er is een uitduel bij Heist voorzien.De deal moet vandaag dus rond komen, maar misschien kan corona en een mogelijke stopzetting van de competitie in eerste nationale de club een helpende hand reiken’, klinkt het.

De geruchten gaan ook rond dat de stad Roeselare dwars kan liggen. Er zou een andere club op Schiervelde kunnen spelen. “Het schepencollege wil pas komende maandag samenkomen om het dossier van mijn kopers te bespreken”, zucht Yves François. “Buiten corona en een mogelijke stopzetting gerekend is maandag te laat. Is het nu echt niet mogelijk om vandaag al te overleggen in het belang van de club, de fans en de gemeenschap?”

Update: Het Nieuwsblad meldt dat de Zweedse kandidaat-investeerders alweer hebben afgehaakt. “We kregen dinsdag een summier plan voorgeschoteld, weinig concreet en we wisten niks van de identiteit van de investeerders. We moesten in de media vernemen dat het Scandinaven waren en ook dat ze weer afhaakten. Nochtans wilden we de haalbaarheid onderzoeken”, klink het bij het stadsbestuur.