Witsel vreest corona in IJsland niet: Alles is goed georganiseerd

Witsel vreest corona in IJsland niet: "Alles is goed georganiseerd"

13-10-2020 23:30
3

De volgende match van de Rode Duivels is tegen IJsland. Bij de IJslanders zal de bondscoach en de gehele technische staf niet op de bank zitten vanwege corona. Toch vreest Axel Witsel niet om ziek te worden tijdens de interland. 

Een lid van IJsland testte positief. Daarom moest de gehele technische staf in quarantaine. "We hebben het nieuws over de IJslanders meegekregen, ja. Die stafleden hadden contact met spelers en dus kunnen ook zij positief zijn. Maar ook zij worden veel getest. Dit verandert niets. Of deze wedstrijd een risico is? (denkt na) Alles is goed georganiseerd en gecontroleerd", noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van Witsel. 

IJsland mist tegen België een hele hoop spelers en ook de Rode Duivels kunnen niet rekenen op hun beste elf. "Natuurlijk gaan we ze missen. Maar ook zonder hen hebben we een goede ploeg. Sterk genoeg om te winnen. We lieten ons tegen Engeland wat afleiden door emoties. Er waren frustraties over die penalty."

Witsel kwam ook nog even terug op het drukke schema van de Rode Duivels. "Kevin heeft het al gezegd, en Meunier ook. Er staan te veel matchen op de kalender”, aldus Witsel. “Het is moeilijk. Maar we moeten 100 procent gefocust blijven."