Lang met glimlach naar België, Club Brugge-aanwinst helpt Jong Oranje aan EK

13-10-2020 22:05
9

Jong Oranje heeft zich dinsdag geplaatst voor het EK van aankomend jaar. Daar was een zege op Jong Cyprus voor nodig en die kwam er: 0-7. Club Brugge-aanwinst Noa Lang was goed voor één assist.

Na de 5-0 overwinning op Jong Gibraltar van afgelopen donderdag kon het eigenlijk al niet meer misgaan en dat ging het ook niet. Al snel werd duidelijk dat Jong Cyprus geen partij was voor Jong Oranje. De ploeg van Erwin van de Looi, die vanwege een positieve coronabesmetting thuis is, kwam na ruim twintig minuten op 0-1 door een hard afstandsschot van Ajax-speler Ryan Gravenberch. Jong Cyprus was onderdeel van een grote rondo.

De beslissing viel vroeg in de tweede helft. Jurgen Ekkelenkamp, die in de basis debuteerde, maakte vijf minuten na rust 0-2 en Kaj Sierhuis scoorde een minuut later ook. Vanaf dat moment was het freewheelen voor Jong Oranje, dat het duel rustig uitspeelde. Via opnieuw Ekkelenkamp en Sierhuis werd de ruime voorsprong uitgebouwd naar 0-5.

Ook Myron Boadu deed een duit in het zakje. De AZ'er werd vanwege disciplinaire redenen uit de basis gehaald, maar mocht wel invallen. Hij maakte acht minuten voor tijd de 0-6 op aangeven van Lang. Sierhuis completeerde zijn hattrick met een benutte strafschop.

Jong Oranje speelt deze kwalificatieperiode nog twee wedstrijden: op 13 november thuis tegen Wit-Rusland en vier dagen later uit bij nummer twee Portugal. Het EK begint volgend jaar op 24 maart en is opgesplitst in twee delen: een groepsfase met zestien deelnemers die van 24 tot 31 maart wordt gehouden en een finaleronde. Die wordt tussen 31 mei en 6 juni georganiseerd.