Mathijssen haalde toppers bewust naar de kant: Dat was zo afgesproken

Mathijssen haalde toppers bewust naar de kant: "Dat was zo afgesproken"

13-10-2020 21:45
8

De nationale beloftenploeg heeft dinsdag een slechte zaak gedaan in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap door met 1-0 te verliezen in Moldavië. Het was heel opmerkelijk was dat bondscoach Jacky Mathijssen tijdens de rust drie sterkhouders naar de kant haalde, maar dat was blijkbaar afgesproken.

België verloor dinsdag met 1-0 en ziet daardoor Duitsland naar de leiding springen in hun groep. Toch besliste Mathijssen om tijdens de rust drie sterkhouders naar de kant te halen. Zinho Vanheusden, Alexis Saelemaekers en Antonio Colassin kwamen het veld niet meer op.

"Dat was op voorhand zo afgesproken en dan moeten we ons daar, ongeacht de omstandigheden, aan houden. Je moet zorgen dat de spelers veilig en gezond terug naar hun clubs kunnen", vertelde Mathijssen aan Sporza.

"Alexis en Zinho speelden vorige week al een hele wedstrijd voor de Duivels, dus hadden we gezegd dat ze vandaag slechts 45 minuten moesten spelen. Die wissels hadden dus niets te maken met het feit dat de eerste helft niet goed was", besloot de bondscoach van de jonge Duivels.