Daum blikt terug op zijn vertrek bij Club Brugge: Het voelde niet juist aan

Daum blikt terug op zijn vertrek bij Club Brugge: "Het voelde niet juist aan"

13-10-2020 21:06
4

Christope Daum heeft in zijn biografie uitgebreid teruggeblikt op zijn periode als trainer bij Club Brugge, waar hij in november 2011 werd aangesteld als opvolger van Adrie koster. In zijn biografie 'Immer am Limit' - die Het Laatste Nieuws kon inkijken- zegt Daum spijt te hebben dat hij zo snel weer vertrok bij Blauw-Zwart.

Club Brugge ging onder de Duitse trainer veel realistischer voetballen dan onder Koster en kon Anderlecht alsnog het vuur aan de schenen leggen in de strijd voor de landstitel, maar paars-wit trok toch aan het langste eind, al had dat anders kunnen verlopen volgens Daum. "Kort voor de winterpauze kwam Club-voorzitter Bart Verhaeghe naar me toe", aldus Daum."'We moeten Nabil verkopen. Monaco betaalt 8 miljoen euro voor hem.' Ik sprak hem tegen: 'President, dat gaat niet. Nabil is ons beste paard in de stal. Als we kampioen willen spelen, moet hij blijven!’ Ze hebben hem toch verkocht, en dat maakte me erg zuur."

Daum werkte graag bij Blauw-Zwart, maar zijn familiale leven leed er wel onder.  "De eerste twee à drie maanden hadden Angelica en de kinderen me regelmatig in Brugge bezocht. Daarna kwam het steeds vaker voor dat ik de zaken in Brugge belangrijker vond dan kort naar huis in Köln te rijden. De spanningen tussen ons namen toe hoe langer ik in Brugge zat. ’s Avonds in mijn woning sprak ik met mezelf: bekommer je je genoeg over je familie, is het voetbal dat allemaal waard? Mijn relatie met Angelica en mijn familie stond op het spel."

Uiteindelijk besloot Daum om naar amper zeven maanden alweer te vertrekken bij Club Brugge. Hij schreef eigenhandig een brief naar voorzitter Bart Verhaeghe om de situatie uit te leggen. "Maar ik legde steeds mijn pen neer. Het voelde niet juist aan. Ik kon Club Brugge naar een hoger niveau leiden! Maar wat dan met Angelica en de kinderen? Die gedachten vraten aan mij, uiteindelijk stuurde ik de brief op. Als Verhaeghe zou geprobeerd hebben, had hij me vermoedelijk kunnen overtuigen om te blijven. Maar hij heeft zich niet gemeld", besloot Daum.