Anderlecht had hem niet nodig, nu blinkt Thelin uit als nooit tevoren bij Malmö

Anderlecht had hem niet nodig, nu blinkt Thelin uit als nooit tevoren bij Malmö

Gepubliceerd: dinsdag 13 oktober 2020 om 19:35di 13-10-2020 om 19:35

Laatste update: dinsdag 13 oktober 2020 om 19:45di 13-10-2020 om 19:45

RSC Anderlecht is nu al enkele jaren tevergeefs op zoek naar een doeltreffende diepe spits. Ook Isaac Kiese Thelin kon de Brusselse voorhoede niet uit het slop halen, want de Zweed maakte weinig klaar. Een uitleenbeurt aan Malmö FF heeft echter wonderen verricht.

In zijn thuisland is Thelin weer helemaal opengebloeid. Na 23 speeldagen maakt de lange aanvaller zelfs nog steeds kans op de topschutterstitel in de Allsvenskan. Zijn teller staat op elf. Daarnaast leverde Thelin ook nog eens vier assists af. Mede dankzij zijn prestaties is Malmö op weg naar de Zweedse titel. Met nog zeven speeldagen te gaan telt het negen punten voorsprong op eerste achtervolger Häcken.

Als Thelin het seizoen wil afsluiten als beste schutter, zal het nog minstens twee doelpunten moeten inlopen op Christopher Nyman, de goalgetter van nummer drie Norrköping. Bovendien kan hij zijn persoonlijke record verbreken. In dienst van Waasland-Beveren maakte Thelin eens zestien competitietreffers, zijn hoogste aantal ooit.

Overigens is Thelin nog steeds eigendom van Anderlecht, dat hem nu al voor de derde keer verhuurt. Eerder deed paars-wit dat dus aan Waasland-Beveren en het Duitse Bayer Leverkusen. In de Bundesliga zweeg zijn kanon.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou Anderlecht Thelin dit seizoen kunnen gebruiken?

Ja, als vaste waarde
19%
Ja, als wisselspeler
25%
Ja, om wedstrijden op het einde open te breken
15%
Nee, in geen enkele rol
41%
(262 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws