UPDATE: Asare krijgt nieuw moment om in de bloemen gezet te worden

UPDATE: Asare krijgt nieuw moment om in de bloemen gezet te worden

13-10-2020 19:18 Laatste update: 14-10-2020 12:45
10

KAA Gent nam deze zomer afscheid van Nana Asare. Dat betekende het einde van een erg succesvolle periode van zeven jaar in de Oost-Vlaamse hoofdstad. De linksachter sluit dat hoofdstuk nu af met een mooie onderscheiding: als beste verdediger ooit uit de clubgeschiedenis.

Een officiële titel is dat niet, maar de lezers van Sport/Voetbalmagazine lieten hun hart spreken ter ere van de 120e verjaardag van de Buffalo's. Uit die rondvraag kwam Asare naar voren als winnaar. De Ghanees streek in 2013 neer in de destijds nagelnieuwe Ghelamco Arena. Het zou het begin betekenen van een droomhuwelijk.

Voordien had Asare indruk gemaakt bij KV Mechelen en FC Utrecht. Voor net geen miljoen euro nam Gent hem over vanuit de Eredivisie. Die investering bleek haar geld dubbel en dik waard. Asare zou verspreid over zeven jaar liefst 272 keer het blauw-witte shirt aantrekken. Daarin schopte hij het ook tot kapitein.

De grootste triomf behaalde de verdediger natuurlijk in 2015, toen Gent zich voor het eerst in haar geschiedenis tot Belgisch landskampioen kroonde. De relatie van Asare met de Buffalo-fans kon niet meer stuk, al verliep het einde een beetje in mineur. Na een minder seizoen werd het boegbeeld stilletjes naar de uitgang begeleid. Momenteel zit Asare zonder club.

Update: Het was de bedoeling om Asare op 4 oktober te eren tegen Beerschot, maar dat ging niet door. Asare kon toen niet aanwezig zijn. KAA Gent heeft nu laten weten dat het op maandag 26 oktober de verdediger zal eren. Op die dag speelt KAA Gent thuis tegen KRC Genk.