Update: Besmetting bij Italië bevestigd, El Shaarawy heeft coronavirus

Update: Besmetting bij Italië bevestigd, El Shaarawy heeft coronavirus

13-10-2020 18:51 Laatste update: 20:00

Twee spelers van het Italiaanse elftal hebben positief getest op het coronavirus. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere dello Sport dinsdag. Italië speelt woensdag in Bergamo tegen het Nederlands elftal. 

Het is niet duidelijk om welke spelers het gaat. Ook is nog niet bevestigd dat het bericht van de krant klopt. De Italiaanse bondscoach Robert Mancini geeft dinsdagavond om 19.30 uur een persconferentie, dan zal meer duidelijk worden.

De spelers van Italië werden dinsdag voor het laatst getest op het coronavirus. Daaruit zouden dus twee positieve gevallen naar voren zijn gekomen. De spelers worden opnieuw getest zodat met zekerheid vast kan worden gesteld of ze het hebben of niet.

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond om 20.45 uur tegen Italië, die met vijf punten bovenaan staan in de UEFA Nations League. Nederland staat tweede met vier punten.

Update: Stephan El Shaarawy is een van de spelers van Italië die besmet is met het coronavirus. Dat werd tijdens de persconferentie van Mancini bevestigd. El Shaarawy zal nog een hertest ondergaan om zeker te zijn van de positieve test. 

De wedstrijd tegen Nederland gaat vooralsnog gewoon door. Dat kan uiteraard veranderen als er meer besmettingen aan het licht komen.