UPDATE: Vidarsson zal voor IJsland tegen België fungeren als 'bondscoach'

UPDATE: Vidarsson zal voor IJsland tegen België fungeren als 'bondscoach'

13-10-2020 17:23 Laatste update: 23:59
11

Woensdag nemen de Rode Duivels het op tegen IJsland. De Scandinaviërs moeten het doen tegen de Rode Duivels zonder technische staf. Vanwege een covid-infectie van een medewerker is iedereen door een IJslands infectiebestrijdingsteam in quarantaine geplaatst.

In IJsland gaat men er wel vanuit dat er alsnog een interland tegen ons land kan plaatsvinden. 'Zoals de zaken er nu voorstaan, is er geen teken van besmetting onder de spelers en is er geen teken dat de wedstrijd tegen België niet door kan gaan', laat de IJslandse voetbalbond nog weten.

Voorlopig willen ze in IJsland nog weinig lossen over wat er juist aan de hand is. 'De pers wordt gevraagd om afstand te blijven. We gaan nu alles analyseren', klinkt het. We geven spoedig meer informatie.'

IJsland speelt sowieso niet met hun sterkste elf tegen ons land. Liefst zeven spelers hebben al afgehaakt. De forfaits hebben evenwel niets te maken met corona. Ook de Rode Duivels komen woensdag niet met hun sterkste elftal.

Update: Bij IJsland zal er tegen België dan toch iemand op de bank zitten om het team te coachen. Het Laatste Nieuws stelt dat Arnar Vidarsson de honneurs zal waarnemen. Normaal is de ex-speler van Cercle Brugge en Lokeren technisch directeur en beloftentrainer bij IJsland.