Bayern-routinier Boateng in de problemen: voor de rechter wegens mishandeling

Bayern-routinier Boateng in de problemen: voor de rechter wegens mishandeling

13-10-2020 16:10 Laatste update: 16:16

Jérôme Boateng moet op 10 december voor de rechter in München verschijnen. Het openbaar ministerie verdenkt de ervaren verdediger van Bayern München ervan dat hij zijn vriendin heeft mishandeld. 

Boateng zou zijn vriendin tijdens een vakantie opzettelijk lichamelijk letsel hebben toegebracht. De ruzie zou ook op video zijn vastgelegd. Op een dergelijk misdrijf staat een boete of maximaal vijf jaar celstraf, zo bevestigt de rechtbank in Duitse media.

De 76-voudig Duits international weigert te reageren. WDR en Süddeutscher Zeitung berichtten vorig jaar al over de kwestie. De advocaten van Boateng stelden destijds dat het een privézaak betrof, gebaseerd op 'onbewezen claims van derden'.

Boateng speelt sinds 2011 voor Bayern, waar hij bezig is aan zijn laatste contractjaar. De aanklacht tegen de 32-jarige mandekker werd overigens al in februari 2019 ingediend, maar bleef lang liggen omdat Boateng lang wachtte met het geven van zijn versie van het verhaal. Ook de coronapandemie zorgde voor vertraging.