Jonge Duivels krijgen een unieke kans: “Nu willen ze het afmaken”

Jonge Duivels krijgen een unieke kans: “Nu willen ze het afmaken”

13-10-2020 14:15 Laatste update: 14:21
1

De Jonge Duivels staan met anderhalf been op het EK als ze winnen van Moldavië. Bondscoach Jacky Mathijssen gaf een interview tegenover Het Laatste Nieuws.

De Jonge Duivels hebben een unieke kans. “Absoluut. Dat merk ik dagelijks. De focus is enorm aanwezig. De jongens willen het heel graag. Des te meer omdat ze weten van waar ze komen. Na twee interlands dachten ze dat ze uitgeschakeld waren, maar ze hebben die situatie zélf rechtgetrokken. Nu willen ze het afmaken. De doelstelling is duidelijk: wij willen naar dat EK.”

Mathijssen is niet nerveuzer dan anders. “Onze aanpak en voorbereiding is dezelfde. Ik heb allerminst het gevoel dat dit een ‘historische’ match is. Akkoord, het is mogelijk dat we ons mits een overwinning kwalificeren, maar dan moeten de andere resultaten ook meezitten. We mogen er trouwens niet zomaar uitgaan van een zege. Ik verwacht me aan een viriele tegenstander. Moldavië verloor dan wel met 0-5 van Duitsland, maar dat was pas hun eerste thuisnederlaag én die score was vertekend.”