UPDATE: ‘KV Mechelen-voorzitter Penninckx vrijgelaten onder voorwaarden’

UPDATE: ‘KV Mechelen-voorzitter Penninckx vrijgelaten onder voorwaarden’

Gepubliceerd: dinsdag 13 oktober 2020 om 13:30di 13-10-2020 om 13:30

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 15:33di 20-10-2020 om 15:33

Het parket van Mechelen gaat in beroep tegen de voorlopige vrijlating van Dieter Penninckx, meldt Het Nieuwsblad. De hoofdaandeelhouder van KV Mechelen wordt onder meer verdacht van valsheid in geschrifte. Het parket liet ook beslag leggen op de aandelen van Penninckx. 

Penninckx heeft 71,2 procent van de aandelen in handen bij KV Mechelen. Daarnaast was hij ook topman bij de failliete FNG-groep, de eigenaar van onder meer Brantano. Daar zou hij zich onder meer hebben beziggehouden met witwaspraktijken en misbruik van vennootschapsgoederen.

Dinsdag besliste de raadkamer van Mechelen om hem onder voorwaarden vrij te laten, maar het parket ging in beroep. Daardoor blijft Penninckx nog zeker twee weken in de cel. Daarna moet hij verschijnen voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen. Die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. 

In het kader van het onderzoek naar FNG werd er in september ook een huiszoeking gedaan bij KV Mechelen. De club zou echter niet zelf betrokken zijn in deze zaken. Penninckx werd als voorzitter van KV Mechelen inmiddels al vervangen door Luc Leemans.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat het gerecht de aandelen van Dieter Penninckx bij KV Mechelen in beslag heeft genomen. Malinwa wil een verkoop forceren, maar dat zit er nog niet aan te komen. De club moet hopen op de goedkeuring van het gerecht om een verkoop te realiseren. Penninckx heeft nog 71,2% van de aandelen in handen. Er wordt nu gezocht naar nieuwe investeerders.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat KV Mechelen-voorzitter Dieter Penninckx is vrijgelaten onder voorwaarden. ‘De KI bevestigt daarmee een eerdere beslissing van de raadkamer in Mechelen, waartegen het parket beroep had aangetekend’, klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws