Peeters en Westerlo treffen Charleroi: Onze kansen zijn niet al te groot

Peeters en Westerlo treffen Charleroi: "Onze kansen zijn niet al te groot"

13-10-2020 11:32

Na een heuse coronagolf mocht Westerlo afgelopen week eindelijk nog eens een partij afhaspelen. De bekerwedstrijd tegen Hades werd eenvoudig gewonnen, in de volgende ronde wacht Charleroi. Bob Peeters weet dat het moeilijk wordt.

En of de Westerlo-selectie er zin in had op zondag. Na 10 minuten wist Westerlo al twee keer de weg naar doel te vinden, uiteindelijk werd het maar liefst 5-1. De kwalificatie voor de volgende ronde is een feit, daarin wacht de leider in 1A: Charleroi.

"Dat is een van de sterkste ploegen in het Belgische profvoetbal", weet Peeters te vertellen tegenover Het Nieuwsblad. "Maar de wedstrijd is pas in December. We weten nog niet in welke flow Westerlo dan zal zitten en welk niveau Charleroi nog haalt", vervolgt Peeters.

De kansen van de 1B-club lijken echter niet al te groot. "Als we eerlijk zijn, veel kans hebben we niet. Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Al besef ik ook wel dat we een enorm druk programma gaan hebben", doelt de coach op het moordende speelschema. Er staan maar liefst elf duels gepland tussen nu en het bekerduel.