Magath maakt gehakt van 'topcoaches' Guardiola en Klopp: 'Messi won die titels'

Magath maakt gehakt van 'topcoaches' Guardiola en Klopp: 'Messi won die titels'

12-10-2020 23:00
6

Felix Magath plaatst vraagtekens bij de kwaliteiten van Pep Guardiola als trainer. De Catalaan boekte grote successen met FC Barcelona, maar slaagde er bij Bayern München en Manchester City niet in om nogmaals de Champions League te winnen.

Guardiola won in 2009 en 2011 het miljardenbal met Barça. "Messi won die titels, niet Guardiola", corrigeert Magath in gesprek met BILD. "Zonder Messi zou zijn systeem nooit zo goed gewerkt hebben. Anders had hij ook bij Bayern München en Manchester City al wel de Champions League gewonnen."

"Tiki-Taka werkt alleen als jouw spelers technisch superieur zijn aan de tegenstander", vervolgt de uitgesproken oud-coach van onder meer Bayern München, Schalke 04 en VfL Wolfsburg. "Voor het publiek is het behouden van de bal, zoals ik het noem, bovendien saai. Een topteam heeft dat niet nodig. Naar mijn mening verliest Guardiola zich te vaak in het proberen te winnen van een wedstrijd vóór de aftrap. Die tactiek resulteert vaak in verkeerde beslissingen, die succes verhinderen."

Klopp
Het Liverpool van Jürgen Klopp hield Manchester City afgelopen seizoen van de Premier League-titel af, maar ook van de tactiek van The Reds is Magath niet bijster onder de indruk. "Klopp maakte in de eerste plaats een succes van zijn systeem door goede aankopen, niet door tactiek. Als Liverpool niet met geld had gesmeten voor Alisson en Virgil van Dijk, was het vermoedelijk geen succes geweest. Vroeger noemde ik het countervoetbal, nu heet het plots Gegenpressing."