Beerschot toont de ambitie om een stap vooruit te zetten

Beerschot toont de ambitie om een stap vooruit te zetten

12-10-2020 21:55
2

Beerschot is de revelatie van het seizoensbegin. Onder impuls van een ijzersterke Holzhauser behaalde Beerschot 15 op 24 en staat het op een vierde plaats. Dit in hun eerste seizoen sinds lange tijd weer op het hoogste niveau. Technisch manager Sander Van Praet liet op hun website weten dat dit niet het eindstation is voor Beerschot.

Sinds deze zomer coördineert Sander Van Praet de technische commissie. En hoe kan het ook anders, hij blikt tevreden terug op z’n eerste maanden als technisch manager. "We hebben fantastische maanden achter de rug. De promotie, de titel en nu de uitstekende start. Maar mijn aanstelling als technisch manager heeft daar uiteraard niks mee te maken. De hele club heeft dit afgedwongen door keihard te werken. We mogen oprecht trots zijn en moeten hiervan genieten. Al vind ook ik het zuur dat we die titel en die 15 op 24 niet kunnen vieren en beleven met al onze supporters. Dit is ook hun werk."

Het is niet omdat de transferperiode voorbij is, dat voor onze technische commissie een rustige periode aanbreekt. "Helemaal niet. We moeten constant blijven evalueren en klaar zijn om de volgende stap te zetten. Maar nooit zonder onze visie te verloochenen. Stabiliteit en jeugd zijn daarin belangrijke peilers We blijven veel energie steken in de groei van onze jeugdacademie. Zoals in alle facetten van de uitbouw van Beerschot geldt ook voor de jeugdacademie de ambitieuze maar realistische aanpak. Wij willen stapsgewijs een topclub worden. Dat gaat niet van vandaag op morgen."