Waasland-Beveren put vertrouwen uit prestatie tegen Genk: Dit geeft een boost

Waasland-Beveren put vertrouwen uit prestatie tegen Genk: "Dit geeft een boost"

12-10-2020 20:13
1

Waasland-Beveren zit opnieuw in een positieve spiraal na de Amerikaanse overname én het late gelijkspel tegen KRC Genk. Na een nul op achttien kon het met een 1-1-gelijkspel eindelijk nog eens een punt pakken. Het hadden er zelfs drie kunnen zijn.

"Dit kan voor ons een nieuwe start zijn van dit seizoen”, vertelde Andres Wiegel, de Duitse flankverdediger van Waasland-Beveren, aan Het Laatste Nieuws. "Zo’n wedstrijd zoals die tegen KRC Genk blijft je het hele seizoen bij. We bleven erin geloven, bleven ervoor vechten en konden in de allerlaatste minuut dat punt pakken. Dit geeft een echte boost en dat kan de wedstrijd van zaterdag ook brengen."

Het grootste verschil met de voorbije weken was de kwaliteitsinjectie die van de nieuwkomers kwam. "Ze brengen ons vooral heel wat ervaring bij. Het verrast me wel dat ze zich zo snel konden integreren in onze groep. De voorbije wedstrijden hadden we iets te weinig kalmte aan de bal en dat brengen Georges (Mandjeck, red.) en Michael (Frey, red.) zeker. Michael kan bovendien voorin de bal bijhouden waardoor we als ploeg kunnen opschuiven."

Wiegel miste het seizoensbegin bij Waasland-Beveren, maar is ondertussen terug na een lange blessure. "Het was mentaal niet makkelijk om altijd individueel te moeten werken en dus niet echt meer bij het team te horen. Ik ben enorm blij dat ik terug ben en ook mee voor dit resultaat kon zorgen. Ik zit aan 85 tot 90 procent. Dat is logisch wanneer je niet het hele voorseizoen kan meemaken. Ik ben wel tevreden dat de coach me meteen het vertrouwen gaf", besloot Wiegel.