Voetbal Vlaanderen waarschuwt: Het kan zijn dat we veldvoetbal ook stilleggen

Voetbal Vlaanderen waarschuwt: "Het kan zijn dat we veldvoetbal ook stilleggen"

12-10-2020 19:10
43

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft beslist om vanaf woensdag indooractiviteiten te verbieden waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden. In het zaalvoetbal en minivoetbal moeten de competities dus stoppen, maar mogelijk wordt ook het veldvoetbal stilgelegd.

Dat vertelde Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, aan Belga. "We bekijken morgen in onze Raad van Bestuur of het werkbaar is om te voetballen na deze beslissing", aldus Van Craen. "De kleedkamers moeten sluiten en dat is in de winter toch moeilijk. In de zomer was dat iets makkelijker geweest."

"Het wordt een kwestie van afwegen. Natuurlijk begrijpen we de beslissing van de minister wel. De winter oogt onzeker voor onze clubs. Hopelijk kunnen we indoor na de herfstvakantie opnieuw opstarten. We kunnen alleen maar hopen dat de cijfers snel kunnen dalen."

De kantines mogen voorlopig open blijven. "Als de kantines zouden sluiten, is de kans groot dat we stoppen met voetballen outdoor", vervolgde Van Craen. "Dan zijn die wedstrijden de facto zonder publiek. En dan leggen we de competitie stil. Dat hebben we in augustus al besloten."