Van CL-finalist naar CL-winnaar: 'Vertelde tegen Neymar dat Bayern zou winnen'

Van CL-finalist naar CL-winnaar: 'Vertelde tegen Neymar dat Bayern zou winnen'

12-10-2020 18:45

Eric Maxim Choupo-Moting werd maandagmiddag officieel gepresenteerd als Bayern München-speler. De aanvaller kwam transfervrij over van Paris Saint-Germain, dat vorig seizoen de Champions League-finale verloor van Der Rekordmeister.

Choupo-Moting verwachtte vorig seizoen al dat het een zware kluif zou worden om Bayern van de Champions League-winst af te houden. "Ik besprak nog voor de knock-outfase met een aantal PSG-jongens wie er de favoriet was voor de eindzege. Ik vertelde tegen Neymar dat ik dacht dat Bayern het toernooi zou winnen", aldus Choupo-Moting op de persconferentie.

De aanvaller - geboren in Hamburg - had veel keuze, maar toen hij eenmaal hoorde van de interesse van Bayern was hij verkocht. "Ik ben een jongen uit Hamburg. Het was niet zo dat ik per se voor Bayern wilde spelen in mijn jeugdjaren. Maar ik ben erg blij, Bayern is een superclub en ik ben er trots op dat ik voor de club mag spelen. Het is een eer. Er waren veel andere aanbiedingen, een aantal heel interessante ook. PSG wilde me ook langer houden, maar dat weigerde ik", sluit Choupo-Moting af.