Loting Beker van België, 18 eersteklassers en 14 clubs uit lagere zoeken partner

Loting Beker van België, 18 eersteklassers en 14 clubs uit lagere zoeken partner

12-10-2020 15:03
10

Maandag is het een belangrijke dag voor de Beker van België. Om 18 uur staat namelijk de loting van de 1/16e finales van de Croky Cup staat op het programma. Voor zestien eersteklassers begint maandag de kortste weg naar Europa.

In totaal zullen er maandag achttien eersteklassers een tegenstander krijgen. Oud-Heverlee Leuven en Waasland-Beveren moesten immers dit weekend al in actie komen. OHL versloeg zondag Knokke met 0-2. Terwijl Waasland-Beveren zich zaterdag al plaatste voor de 1/16e finale door met 3-0 te winnen van Sparta Petegem.

Naast de eersteklassers zien we bij de loting ook vijf ploegen uit 1B terug. Maar liefst vier ploegen uit 2e Amateur haalden de 1/16e finales. Daarbij zitten ook Lokeren-Temse en Olsa Brakel. Die laatste ploeg won met 2-0 van Dender. Robin Nelis en Sabastiaan Cordie op strafschop zorgden voor de zege.

De ploegen uit de lagere afdelingen:
- Lommel United (1B)
- Union (1B)
- Seraing (1B)
- Westerlo (1B)
- RWDM (1B)
- Dessel (1e Amateur)
- Club Luik (1e Amateur)
- Rupel Boom (1e Amateur)
- Thes Sport (1e Amateur)
- Olympic Charleroi (1e Amateur)
- Olsa Brakel (2e Amateur)
- Heur-Tongeren (2e Amateur)
- RAA La Louvière (2e Amateur)
- Lokeren-Temse (2e Amateur)

De winnaar tijdens de 1/16e finales wordt beslist in één wedstrijd. De duels staan woensdag 16 en donderdag 17 decemeber op het programma. Antwerp won vorig seizoen de Beker van België.