'Manchester United wil Tarkowski binnenhalen voor 44 miljoen euro'

'Manchester United wil Tarkowski binnenhalen voor 44 miljoen euro'

12-10-2020 13:10
2

Manchester United heeft in de zoektocht naar defensieve versterkingen het oog laten vallen op James Tarkowski. Dat meldt The Athletic. De centrale verdediger van Burnley is de goedkoopste optie op een shortlist met drie spelers.

In de zomerse transferperiode slaagde Manchester United er niet in een verdediger aan de selectie toe te voegen, ook al drong manager Ole Gunnar Solskjaer daar intern op aan. Volgens The Athletic is het waarschijnlijk dat de Engelse grootmacht zich pas in de zomer van 2021 gaat versterken met een centrale verdediger.

Tarkowski staat op het lijstje, klinkt het. De 27-jarige verdediger van Burnley geldt als alternatief voor Dayot Upamecano (RB Leipzig) en Kalidou Koulibaly (Napoli), die een stuk duurder zouden zijn. Burnley vraagt naar verluidt 44 miljoen euro voor Tarkowski - elf miljoen minder dan de minimale afkoopsom in zijn contract.

Tarkowski, een laatbloeier die eerder onder contract stond bij Oldham Athletic en Brentford, werd recentelijk ook gelinkt aan Leicester City en Burnley. Hij zou United-verdediger Viktor Lindelöf moeten opvolgen als partner van Harry Maguire.