Stadiondossier Brugge: Het is een lachwekkende soap

Stadiondossier Brugge: "Het is een lachwekkende soap"

12-10-2020 12:45
95

De stadionplannen van Club Brugge en Cercle Brugge geraken maar niet uit het slop. Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine, beschrijft de tragikomedie.

"Het is een lachwekkende soap", valt Sys met de deur in huis. "Ze hebben hun stadionplannen in 2007 gepresenteerd, dat is bijna veertien jaar geleden. Nu vindt de Raad van State dat een nieuw stadion voor Cercle Brugge langs de Blankenbergse steenweg te veel plaats zou innemen", hekelt Sys de gang van zaken.

"Er wordt nu naar een compromis gezocht waarbij de site wordt hertekend zodat er minder ruimte wordt ingenomen. Maar ook daar is weer beroep tegen mogelijk, en dat zal ook weer een hele tijd duren. Zo blijf je natuurlijk bezig in een land waarin iedereen het recht heeft om alles te vertragen", valt er te lezen.

Sys ziet niet meteen een doorbraak in het dossier. "In wezen kan Club Brugge ook beginnen bouwen op de Olympiasite. Cercle zou daar dan een tijdje kunnen spelen, dat was ook de afspraak. Maar ik kan me niet inbeelden dat er een eerste steen wordt gelegd zonder dat Cercle weet waar zijn toekomst ligt."