'Barça verwacht contractverlenging sterkhouder: bijzondere salaris-constructie'

'Barça verwacht contractverlenging sterkhouder: bijzondere salaris-constructie'

12-10-2020 09:45

FC Barcelona verwacht dat Marc-André ter Stegen binnen afzienbare tijd zijn contract in Camp Nou gaat verlengen. De onderhandelingen tussen beide partijen lopen al een tijdje, maar een deal is volgens de Spaanse grootmacht dichtbij. 

Ter Stegen gaat zijn handtekening zetten onder een nieuw contract tot medio 2025, meldt Marca. De gesprekken tussen Ter Stegen en Barça begonnen een tijd terug al, maar door de uitbraak van het coronavirus werd de onderhandeling stopgezet. 

De salariseisen van Ter Stegen zorgden voor wat problemen bij Barcelona, maar de club heeft een manier gevonden om hem een nieuw, verbeterd contract aan te bieden. De Duitse sluitpost wil achttien miljoen euro netto verdienen per jaar. Barcelona heeft inmiddels een manier gevonden om aan die eisen te voldoen: Ter Stegen krijgt dat bedrag niet in de eerste jaren van zijn contract uitbetaald, maar wordt in de jaren daaropvolgend gecompenseerd.

Het contract van Ter Stegen in Camp Nou loop af in juni 2022. Hij kwam tot nu toe 236 keer in actie voor de club, sinds hij de overstap van Borussia Mönchengladbach maakte in 2014.