UPDATE: Vertonghen ook niet IJsland, Benfica krijgt verdediger terug

UPDATE: Vertonghen ook niet IJsland, Benfica krijgt verdediger terug

11-10-2020 21:31 Laatste update: 12-10-2020 14:00
6

Bondscoach Roberto Martinez kon door een blessure geen beroep doen op Jan Vertonghen tegen Ivoorkust en Engeland. Ook de partij tegen IJsland komt nog te vroeg voor de verdediger.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. De verdediger van Benfica brak tien dagen geleden nog zijn jukbeen en was daardoor niet beschikbaar voor de partij tegen Ivoorkust. De medische staf van de Rode Duivels deed er nog alles aan om hem klaar te krijgen voor de wedstrijd tegen Engeland, maar toch moest de verdediger afzeggen. Ook de confrontatie tegen de IJslanders komt nog te vroeg.

Ook met een masker was het risico nog te groot. Daarnaast zette Benfica flink wat druk op Martinez en de KBVB om Vertonghen niet in actie te laten komen. De verdediger zal nu terug naar Portugal afreizen.

Zo zal Martinez achterin opnieuw een beroep moeten doen op Jason Denayer en Dedryck Boyata. Naast Vertonghen waren ook de broers Hazard, Thomas Vermaelen, Dries Mertens, Thibaut Courtois en Dennis Praet er de voorbije wedstrijden niet bij.

Update: De Belgische voetbalbond heeft maandag laten weten dat Vertonghen inderdaad niet in actie zal komen tegen IJsland. De verdediger is onvoldoende fit geraakt en keert terug naar Portugal. Bij Benfica zet hij zijn revalidatie verder.