Doku laat zich uit over vertrek bij Anderlecht: Ik heb geen spijt

Doku laat zich uit over vertrek bij Anderlecht: "Ik heb geen spijt"

11-10-2020 21:01
23

Jérémy Doku besloot de afgelopen transferperiode om jeugdclub RSC Anderlecht te verlaten voor het Franse Rennes. Een vertrek dat hem bijzonder veel pijn deed, maar dat volgens hem wel de juiste keuze was.

De aanvaller staat vol achter zijn keuze voor Rennes. "Als ik de tijd kon terudraaien, dan zou ik hetzelfde doen. Dus ik heb niet echt spijt. Maar het doet wel pijn", aldus Doku bij VTM.

Geld speelde ook absoluut geen rol in zijn beslissing om Anderlecht te verlaten. "Als ik hetzelfde zou kregen hebben bij Anderlecht, dan was ik ook niet gebleven. Nu wil ik maar één ding: spelen op het allerhoogste niveau. Als het om geld draaide, dan had ik op mijn vijftiende al bij Liverpool getekend."

Voor de amper achttienjarige Doku gaat het wel bijzonder snel. "Als je me twee jaar geleden zei dat ik nu Rode Duivel zou zijn, zou ik je zot verklaard hebben. Op mijn zestiende had ik wel al in mijn hoofd dat ik de Rode Duivels zou halen, maar niet dat het al op mijn achttiende zou zijn. Alles ging sneller dan ik verwacht had", besloot Doku.