VP Analyse: Hopen op Hazard, bizarre wissels Martinez en zoeken naar creativiteit

VP Analyse: Hopen op Hazard, bizarre wissels Martinez en zoeken naar creativiteit

11-10-2020 20:30 Laatste update: 12-10-2020 19:15
49

Onze Rode Duivels zijn er zondag niet in geslaagd om te winnen van Engeland. Op Wembley werd het 2-1 voor de thuisploeg. Er is ook heel wat om na te praten. VoetbalPrimeur België brengt u een analyse.

Hopen op Hazard
Door het ontbreken van Eden Hazard kreeg Yannick Carrasco nog eens een kans als vleugelaanvaller bij de Rode Duivels. Maar het is zeker geen Hazard, en dat zal het vermoedelijk ook nooit worden. Het is dan ook geen verrassing dat we zonder Hazard gigantisch verzwakt zijn als nationale ploeg.

Onze kapitein van de Rode Duivels blijft maar sukkelen met blessures en kende een slecht seizoen bij Real Madrid. Het is hopen dat Hazard de komende maanden toch helemaal fit geraakt en in topvorm op het EK kan staan. We zullen een sterke Hazard nodig hebben.

Bizarre wissels Martinez
Met een 2-1 achterstand moest België dringend op zoek naar die gelijkmaker en had het wat vers bloed nodig. Kevin De Bruyne vroeg om zijn vervanging, Yari Verschaeren kreeg een kans als flankaanvaller. Enkele minuten later was het Jérémy Doku die minuten kreeg in de plaats van Yannick Carrasco.

Bizarre wissels toch, als je naar de bank van de Rode Duivels kijkt. Zo zaten er met Divock Origi en Leandro Trossard jongens op de bank die in het buitenland toch al wat bewezen hebben. Toch kregen zij geen minuten. Martinez kreeg ook flink wat kritiek op zijn wissels, die uiteindelijk niet voor de kentering konden zorgen. Integendeel, zo slaagde Verschaeren er helemaal niet in om iets te betekenen in de wedstrijd. In twintig minuten voetballen kwam hij aan amper vier passes.

Engeland heeft een mooie toekomst
Op het WK liet Engeland al goede dingen zien en sindsdien is de ploeg van Gareth Southgate enkel maar beter geworden. Met onder andere Dominic Calvert-Lewin, Marcus Rashford, Jadon Sancho en Trent Alexander-Arnold hebben de Engelsen talenten die nog jaren op het hoogste niveau zullen meestrijden en zullen blijven groeien.

Dat ze gegroeid zijn bewezen ze ook tegen onze Rode Duivels. Het is dus duidelijk, dit Engeland is zeker een kandidaat om het ons nog moeilijk te maken op het EK en zal schitteren op de komende toernooien. "It's coming home" wordt weleens gezongen door de Engelse fans wanneer ze denken een prijs te gaan winnen op een toernooi. Dat lijkt ook lang niet meer ondenkbaar met deze selectie.

Op zoek naar creativiteit
Onze Rode Duivels hadden misschien wel het overwicht, maar echte kansen kwamen er amper uit. Enkel na flitsen van Kevin De Bruyne, die Carrasco enkele keren bijzonder goed bediende, moest Pickford in actie schieten.

Timothy Castagne, Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Thomas Meunier, voor hen was het een pak moeilijker om iets te creëeren. Ook enkele mogelijke vlijmscherpe counters kwamen er nooit volledig uit. Het is dus wel duidelijk dat deze nationale ploeg toch nog dat tikkeltje creativiteit mist zonder onder andere Eden Hazard en Dries Mertens in de ploeg.