Westerlo en Union stoten makkelijk door, knotsgekke partij voor Lommel

11-10-2020 17:50 Laatste update: 17:53

Ook tijdens de interlandbreak wordt er nog gevoetbald in België. Op zondag komen verschillende profploegen zoals Lommel, Oud-Heverlee Leuven en Union in actie. Dit zijn de resultaten.

Olympic Charleroi – Eendracht Aalst (2-1)
De eerste zondagwedstrijd werd al om 15u afgewerkt en ging tussen Olympic Charleroi en Eendracht Aalst. De thuisploeg kwam al na amper één minuut op voorsprong via Chris Gadi, maar zag net voor het einde van de eerste helft Aalst nog langszij komen via Miguel Cobos-Copado.

Het bleef 1-1 in de reguliere speeltijd, waardoor verlengingen voor de winnaar moest zorgen. Die werden beslist door Yoroma Jatta, die in minuut 105 voor het verlossende en winnende doelpunt zorgde.

Lommel – KVV Zelzate (3-2)
Lommel begon het best aan de partij en kon na 25 minuten voetballen vieren dankzij een doelpunt van Marlos Moreno. Die voorsprong bleef echter niet staan, Jens Vandenhende wist in minuut 41 de stand weer gelijk te maken.

De tweede helft is één om met duimen en vingers af te likken. Zelzate kwam nog op voorsprong via Roy Broeckaert, maar dat wist Lommel dankzij Jonathan Hendrickx (op strafschop) en Sebastiaan Brebels uiteindelijk nog om te zetten in een 3-2 voorsprong. Zelzate, dat inmiddels op tien man kwam te staan, kreeg nog kansen op die gelijkmaker. Het bleef echter 3-2.

Royal Knokke FC – Oud-Heverlee Leuven (0-2)
OHL had het lange tijd moeilijk tegen het ambitieuze Knokke, dat zich zeker niet zomaar liet verslaan. De bezoekers uit Leuven kwamen niet aan al te veel kansen, maar konden via Xavier Mercier in minuut 35 wel eerst scoren. Het bleef spannend, maar in het absolute slot werd het uiteindelijk nog 0-2 via Duplus.

Union – KSK Heist (4-0)
Union bekert verder na een overwinning tegen KSK Heist. Aron Sigurdarson opende na 21 minuten voetballen de score voor de Brusselaars. Heist was niet bij machte om nog tegen te prikken. In het slot van de partij werd het helemaal boeken toe voor KSK Heist na doelpunten van Deniz Undav, Lapoussin en Dante Vanzeir.

KVC Westerlo – RC Hades (5-1)
KVC Westerlo kende geen enkel probleem met amateurploeg RC Hades. Al na 45 minuten voetballen was de wedstrijd helemaal gespeeld. Lukas Van Eenoo opende na twee minuten de score. Ambroise Gboho (10') en Atabey Cicek (32') slaagden er ook nog in om te prikken in de eerste helft.

Hades zorgde in de tweede helft op strafschop nog via een eerredder, maar Cicek zorgde na het doelpunt van Vanratingen dat het verschil toch drie goals bleef. Uiteindelijk werd het zelfs nog 5-1 na een doelpunt van