UPDATE: Voormalig sportief directeur Roeselare gaat jaren de cel in

UPDATE: Voormalig sportief directeur Roeselare gaat jaren de cel in

11-10-2020 15:26 Laatste update: 31-03-2021 15:26
4

KSV Roeselare is vorige week officieel failliet verklaard. Heel wat spelers zijn nu dus transfervrij. Geert Berben en Kino Delorge vertellen in Het Belang Van Limburg dat er heel wat bizarre dingen gebeurden op Schiervelde, vooral dan rond de figuur van Jolan F.

Jolan F. was sportief directeur in Roeselare, maar bracht de club recht naar de dieperik. "Ik denk dat veel bestuursleden van goede wil waren, alleen heeft Jolan veel mensen weten te bespelen", aldus Delorge. "Onder meer met valse documenten. Het zou niet mogen gebeuren en principe moet je alles goed nakijken. Maar we zijn allemaal mensen. Iedereen had zijn vragen. Omdat de groep zo goed aan mekaar hing, hielden we hoop."

F. bracht heel wat spelers aan, maar die brachten geen meerwaarde. "Jongens die nooit in aanmerking zouden komen voor de eerste ploeg, maar wel absurd veel verdienden. Er was geen plek voor hen dus had Jolan een 'A-accent-groep' gemaakt. Een soort van tweede ploeg met gasten die hij had binnengebracht", aldus Berben.

"De trainer beschouwde ze volgens mij als testers", vult Delorge aan. "Met een jongen uit Oekraïne was ik redelijk bevriend. Als je zijn verhalen dan hoorde… Hij zei ook dat ze niet wisten wat ze kwamen doen. Waren ze nu gehaald voor de beloften? De communicatie was zeer slecht."

Update: VRT Nieuws meldt dat voormalig sportief directeur Jolan F. veroordeeld is tot zes jaar cel. In september werd hij opgepakt voor zedenfeiten. Hij zou jonge spelers tussen 13 en 18 jaar een profcontract hebben beloofd voor seksuele handelingen. Eerder kwam Jolan F. ook al in opspraak na het vervalsen van documenten bij Roeselare.