Martinez geeft pluim aan Rode Duivel: Hij is ongelooflijk gegroeid

Martinez geeft pluim aan Rode Duivel: "Hij is ongelooflijk gegroeid"

11-10-2020 14:30

De Rode Duivels trappen om 18u af tegen Engeland. Romelu Lukaku moet voor de goals zorgen. Bij Het Nieuwsblad is bondscoach Roberto Martinez alvast vol lof over zijn spits. 

"Je kan zeggen van Romelu wat je wil, maar hij heeft altijd gescoord", geeft de bondscoach aan. "Je kunt hem op zijn zwakke punten pakken maar dat is geen goed idee. In Inter is hij ongelooflijk gegroeid, het beste debuutseizoen ooit. Hij heeft veel ervaring opgedaan. We zagen het jongste jaar ook een grote verandering in maturiteit. En weet je wat zo sterk is: hij wil nog altijd verbeteren."

Engeland wordt wel een moeilijke tegenstander, voorspelt Martinez. "De Engelsen kunnen het EK of WK winnen. Ik ben sinds 1995 in Engeland. Ik zie hoe de jongeren het steeds beter doen. Hun bondscoach Gareth Southgate is dat goed aan het managen. Het is een kwestie van tijd alvorens ze een trofee in de lucht steken."

Ook na zondag wordt het sowieso nog spannend in de groep van België. "Ik geloof niet dat de groep zelfs met Belgische winst beslist zal zijn. De beslissing zal pas in november met de thuiswedstrijden tegen Engeland en Denemarken vallen. Denemarken is heel sterk op verplaatsing."