Bayern slaat alarm: 'Wij verliezen 100 miljoen, clubs zullen het niet overleven'

Bayern slaat alarm: 'Wij verliezen 100 miljoen, clubs zullen het niet overleven'

11-10-2020 13:45
10

Bayern München-topman Karl-Heinz Rummenigge luidt in Duitsland de noodklok over de gevolgen van de coronacrisis. Volgens hem gaan clubs in de Bundesliga omvallen als de stadions het hele seizoen leegblijven.

Rummenigge weet dat de Europese topclubs het hardst worden getroffen. "Bij Bayern praten we over een verlies van ongeveer honderd miljoen euro. In Europa verliest elke club tussen de vijftig en tweehonderd miljoen als we het hele seizoen zonder supporters spelen", zegt de 65-jarige bestuursvoorzitter van Der Rekordmeister tegen BILD.

"Het voetbal zal in dat geval grote schade lijden. Hoe lang een voetbalclub dat kan volhouden, is op vijf vingers te tellen", vervolgt Rummenigge, die een nieuwe lockdown vreest. "Meerdere Bundesliga-clubs zullen het niet overleven. Meerdere! Door de huidige situatie staan sommige clubs nu al op de rand van een faillissement, zo zijn de geruchten."

Rummenigge vestigt zijn hoop op de politiek. "We hebben een geweldig plan ontwikkeld om fans weer naar de stadions te krijgen en dat hebben we gecoördineerd met de stad München. Maar alles hangt af van de politiek, net zoals in de rest van het land."