Andere kant van het verhaal: 'Suarez besliste zelf om te vertrekken'

Andere kant van het verhaal: 'Suarez besliste zelf om te vertrekken'

11-10-2020 12:15

Luis Suárez had bij Barcelona kunnen blijven om voor zijn plek te vechten. Dat stelt Ronald Koeman, die de Uruguayaanse spits moest vertellen dat hij geen perspectief voor hem zag in Camp Nou.

Suárez vond het lastig om te horen dat hij gepasseerd werd en besloot toen om naar Atlético Madrid te vertrekken. "Uiteindelijk heeft hij zelf die keuze gemaakt", laat Koeman in een uitgebreid interview weten aan de NOS. "Ik heb ook gezegd: als je niet weggaat, om welke reden dan ook, dan ben je gewoon één van de groep. Dan bewijs je maar dat ik het verkeerd heb gezien. Hij had kunnen blijven, ja."

De clubleiding was echter duidelijk: El Pistolero moest vertrekken om op die manier ruimte te maken voor verjonging. "Dat zie je nu ook terug in het elftal", verduidelijk de Nederlandse oefenmeester. "Ansu Fati speelt, die is 17 jaar. We hebben Pedri, 17 jaar, die zijn kansen krijgt. Ronald Araújo is 21. Trincão valt veel in en is 20 jaar. En we hebben Sergiño Dest gehaald van 19. Dat zijn allemaal spelers voor de toekomst."