Rode Duivels volgen trainerscursus: Axel zei: Ervaring opdoen bij Standard

Rode Duivels volgen trainerscursus: "Axel zei: "Ervaring opdoen bij Standard""

11-10-2020 11:27
1

De Rode Duivels zitten middenin een interlanddrieluik, maar tussen de trainingen en matchen door is er nog voldoende tijd over om een trainerscursus te volgen. Kris Van Der Haegen, directeur van de nationale trainersschool, zit die sessies voor. Hij merkt dat verschillende Duivels erover nadenken om ooit trainer te worden.

"Ze zullen alleszins nog geen trainer zijn wanneer de opleiding gedaan is", houdt Van Der Haegen de druk momenteel nog even weg in De Zondag. "Dan begint het pas. Axel Witsel zei tegen mij: "Ik weet dat ik eerst ervaring zal moeten opdoen in de academie van Standard". De meesten bevestigden al dat dit het ideale pad is: eerst experimenteren als jeugdcoach, fouten maken, meelopen in de schaduw, kijken hoe je met de druk omggaat en zo stap voor stap de toekomst voorbereiden", legt hij het ideale traject uit.

Van Der Haegen pleit dus duidelijk voor een geleidelijke aanpak. "Vincent Kompany is niet de norm. Als je meteen hoofdtrainer wordt, leg je jezelf extra druk op. Dan zet je jezelf voor een berg waar je bijna niet over kunt. Ze ondervinden nu hoeveel denkwerk en voorbereiding eraan te pas komt. Speler zijn is gemakkelijker, hé: je komt trainen, je pakt een doucheke en je bent weer weg", lacht de instructeur.