Bondscoach Walem al voor de vierde keer onderuit in Belgische getinte interland

Bondscoach Walem al voor de vierde keer onderuit in Belgische getinte interland

11-10-2020 11:05

Na een termijn als keuzeheer bij de Belgische beloften koos Johan Walem eerder dit jaar voor een carrière als échte bondscoach. Bij Cyprus is onze landgenoot echter dramatisch van start gegaan. Na vier wedstrijden staat zijn teller op ... vier nederlagen. Zelfs tegen Luxemburg kon zijn elftal niet op: 2-0.

Nog voor het half uur stond die stand al op het scorebord, na twee treffers van Danel Sinani, die zijn brood verdient bij Waasland-Beveren. Het was niet de enige aan de aftrap die een link heeft met ons land. Met Laurent Jans (Luxemburg) en Konstantinos Laifis (Cyprus) vond er zelfs een Standard-duel-in-het-duel plaats. Doelman Anthony Moris heeft dan weer ook een Belgisch paspoort.

Het mocht allemaal niet baten voor Walem. Hij ging voor de vierde keer op rij de boot in. Op de eerste twee speeldagen van de Nations League leed Cyprus al thuisnederlagen tegen Montenegro (0-2) en Azerbeijdjan (0-1). Tussendoor ging ook een oefenduel met Tsjechië verloren (1-2). Na vier interlands onder het bewind van Walem scoorden de Cyprioten dus nog maar één keer ... Werk aan de winkel!