Ik zag geen nieuwe De Bruyne, geen Eden Hazard, geen Dries Mertens

"Ik zag geen nieuwe De Bruyne, geen Eden Hazard, geen Dries Mertens"

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020 om 10:48zo 11-10-2020 om 10:48

Door het drukke wedstrijdschema en enkele afwezigheden dropte Roberto Martinez tegen Ivoorkust een rist debutanten in de basis. Dat onuitgegeven elftal kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel, na een vrij zoutloze pot voetbal. Imke Courtois bleef ontgoocheld achter; zij zag een generatie die minder sterk oogt dan de huidige.

Nochtans bleef kritiek na afloop grotendeels uit in de pers. "Ik vond ze inderdaad redelijk mild", beaamt Courtois in De Zondag. "Ik was in elk geval toch wat teleurgesteld. Ik begrijp best dat een coach achteraf altijd zo positief mogelijk blijft en zijn spelers in bescherming neemt, al moet een kritische bemerking wel eens kunnen. En ok, het was een onuitgegeven ploeg, zonder enige automatismen en met veel jongeren, maar dan nog ..."

Talent, daar draait het uiteindelijk om. "Ik moet zeggen: ik zag geen nieuwe De Bruyne, geen Eden Hazard, geen Dries Mertens. Kortom: geen wereldtoppers", stelt Courtois onomwonden. "Ik zag best goeie spelers, maar betwijfel sterk of ze dat niveau nog kunnen halen. Voor het komende EK hebben we nog de huidige ploeg, we moeten hopen dat het daarna eerder stelselmatig een mix wordt", blikt de analiste al vooruit.

Vanaken = lichtpunt
Kon dan echt niemand haar bekoren? "Voor mij was het enige grote lichtpunt Hans Vanaken", verwijst Courtois naar de spelmaker van Club Brugge. "Controlerend, altijd de juiste oplossing ... Hij is misschien niet van de snelste, maar hij maakt dat met zijn positiespel helemaal goed, twee meter naar links, drie naar rechts en klaar. Vaneken is zeker een optie voor de toekomst. Castagne ook", voegt ze er nog een naam aan toe. "Maar dat wist ik, hij doet het in de Premier League bij Leicester ook goed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Vanaken nog vaste basisklant bij de Rode Duivels?

Ja, op korte termijn
8%
Ja, maar op langere termijn
26%
Nee, nooit
66%
(122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws