De vermoedelijke elf: 'Tandem Carrasco-Castagne moet broers Hazard doen vergeten'

De vermoedelijke elf: 'Tandem Carrasco-Castagne moet broers Hazard doen vergeten'

11-10-2020 10:02
4

De Rode Duivels staan voor een prestigieus duel op bezoek bij Engeland, in het kader van de Nations League. In tegenstelling tot de oefenpartij met Ivoorkust (1-1), toen veel nieuwkomers hun kans kregen, start Roberto Martinez in Londen met wat je een basiselftal zou kunnen noemen.

Dat is, weliswaar, rekening houdende met de afwezigheden waar de bondscoach mee geconfronteerd wordt. Zo zijn de broers Hazard er niet bij, terwijl Dries Mertens in quarantaine zit. Om Eden en Thorgan te vervangen doet Martinez beroep op de tandem Timothy Castagne - Yannick Carrasco, denkt De Zondag. Die laatste krijgt de vrije rol in steun van diepe spits Romelu Lukaku.

Voor het overige keren de gebruikelijke sterkhouders terug. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Axel Witsel en Kevin De Bruyne: stuk voor stuk waren zij er niet bij tegen de Ivorianen. In doel blijft Simon Mignolet het vertrouwen genieten.

Engelse keuzeheer Gareth Southgate rekent naar goede gewoonte op zijn jonge garde. Jordan Pickford start in doel, ondanks enkele twijfelachtige optredens en bijbehorende kritiek in dienst van Everton FC. Voorin bouwen de Engelsen op het trio Jadon Sancho-Harry Kane-Marcus Rashford.

Vermoedelijke opstellingen:
Engeland: Pickford - Gomez, Maguire, Dier - Alexander-Arnold, Henderson, Rice, Trippier - Sancho, Kane, Rashford
Rode Duivels: Mignolet - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Witsel, Tielemans, Castagne - De Bruyne, Lukaku, Carrasco