Vrees van Leverkusen en Arias komt uit: lange afwezigheid na horrorblessure

Vrees van Leverkusen en Arias komt uit: lange afwezigheid na horrorblessure

10-10-2020 22:30
1

Een klap voor Santiago Arias: Bayer Leverkusen maakt bekend dat de rechtsback waarschijnlijk een halfjaar aan de kant staat. Hij liep vrijdag een horrorblessure op in het WK-kwalificatieduel van Colombia met Venezuela.

Volgens Leverkusen heeft de verdediger zijn linker kuitbeen gebroken door de charge van Darwin Machís. Daarnaast liep hij schade op aan zijn enkelbanden. Arias zal vermoedelijk volgende week terugkeren naar Spanje, waar hij geopereerd zal worden door een specialist die samenwerkt met Atlético Madrid.

De Spaanse topclub verhuurde de 28-jarige vleugelverdediger eind september aan Leverkusen, met een verplichte optie tot koop. "Het spijt ons zeer dat hij deze vreselijke blessure heeft opgelopen. Het raakt ons allemaal. Santiago is een geweldig mens en kwam met grote ambities naar ons toe. Dit is een zware klap voor hem", zegt directeur Simon Rolfes van de Duitse club.

"Ik kan niet beschrijven hoe ik mij voel", reageert Arias. "Ik zou liegen als ik zeg dat het goed gaat, maar ik wil ook niet het tegenovergestelde zeggen. Ik ben verdrietig over de situatie. Dit is een beproeving die ik moet doorstaan en die mij sterker zal maken. Ik zal hard werken om zo snel mogelijk terug te keren."