Ceulemans verkiest de fiets boven het voetbalveld: Ik mis het ook niet

Ceulemans verkiest de fiets boven het voetbalveld: "Ik mis het ook niet"

10-10-2020 21:44
12

Jan Ceulemans is één van de grote namen in de Belgische voetbalwereld en was ook meer dan twintig jaar trainer. Toch hebben we al vijf jaar amper nog iets van hem gehoord. Dat is ook een bewuste keuze.

"Van mijn zestiende tot mijn 58ste hield ik echt van voetbal. Ik had door kunnen gaan, maar het interesseerde me niet zoveel als voorheen", vertelt Ceulemans aan La Dernière Heure. "Dat is ook het moment waarop ik ben gaan fietsen. Ik zei tegen mezelf dat ik het fietsen leuker vond dan op het veld en besloot na twee geweldige carrières (speler en coach) te stoppen."

De laatste job van Ceulemans was bij KMSK Deinze, in 2015. "Ik kreeg nog telefoontjes van club daarna, maar ik moest eerlijk zijn. Ik zat niet langer honderd procent in het voetbal, het had dus geen zin meer. Ik mis het ook niet", aldus Ceulemans.

Ceulemans speelde van 1974 tot 1978 voor Lierse SK. Daarna kwam hij van 1978 tot 1991 uit voor Club Brugge. Als trainer was hij actief voor Eendracht Aalst, KSV Ingelmunster, KVC Westerlo, Club Brugge, Cappellen FC en KMSK Deinze.