Waasland-Beveren bekert verder, RWDM met gemak voorbij Rochefort

10-10-2020 21:15 Laatste update: 22:12
3

Tijdens de interlandbreak kwam verschillende Belgische profploegen zaterdag nog in actie. Onder andere RWDM en Waasland-Beveren wisten zonder al te veel problemen te winnen.

Rochefort – RWDM (1-8)
RWDM begon aan het bekeravontuur met een wedstrijd tegen de amateurs van Rochefort. Een wedstrijd die eigenlijk nooit echt een wedstrijd was. Lucas Walbrecq opende na 27 minuten de score, waarop RWDM volledig het voortouw nam.

Na 45 minuten voetballen stond het al 0-4 voor de Brusselaars. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-8 overwinning voor RWDM.

Waasland-Beveren – Sparta Petegem (3-0)
Ook Waasland-Beveren bekert een ronde verder na de partij tegen Sparta Petegem. Daan Heymans bewees andermaal dat hij het doel makkelijk kan vinden en opende in de dertigste minuut de score. Nieuwe aanwinst Michael Frey maakte er nog 2 en 3-0 van.

THES Sport – Deinze (2-1)
De verrassing van de avond gebeurde in de partij tussen THES Sport en Deinze. De thuisploeg is erin geslaagd om Deinze, dat dit seizoen uitkomt in Eerste Klasse B, al meteen uit te schakelen.

Marco Battista leek voor het enige doelpunt van de partij gaan zorgen. In het slot van de partij wist Deinze via Niels De Schutter echter nog tegen te prikken. Verlengingen dus, waarin Martijn Stefani net voor het einde van de eerste helft daarvan de 2-1 voor de eindstand wist te zorgen.

Jong Lede – Lokeren-Temse (0-2)
Lokeren-Temse is erin geslaagd om ook door te stoten in de Beker van België. De club kwam op voorsprong na een penaltydoelpunt van Daniel Oliveira in de 36e minuut. Didier Cabumi besloot de partij in de 64e minuut. Ook een rode kaart van Preben De Man in minuut 67 kon Jong Lede niet meer helpen.