De Bruyne niet blij met kalender: “Niemand luistert naar de spelers”

De Bruyne niet blij met kalender: “Niemand luistert naar de spelers”

10-10-2020 19:33
14

Door de coronacrisis moest onder meer de Premier League van het vorig seizoen later afgewerkt worden. Ondertussen is het nieuwe seizoen alweer volop bezig in Engeland. En nu is er ook weer interlandvoetbal. Voor Kevin De Bruyne is de maat stilaan vol.

"Ik maak me soms zorgen. Vooral als ik naar mijn eigen situatie kijk. Ik heb 8 -9 dagen vrijaf gehad. Ik kon niet op vakantie omdat mijn vrouw hoogzwanger was. Ik heb geen vakantie gehad. Als ik tot het eind van het seizoen doorga, betekent dit dat ik twee jaar zonder pauze zal hebben gespeeld", vertelt De Bruyne aan Het Laatste Nieuws.

Voor de Bruyne is het momenteel niet eenvoudg. "Vooral mentaal heb je die rust nodig. Je lichaam moet kunnen helen. (lacht) Maar niemand luistert naar de spelers. Iedereen zegt: je verdient goed geld, daar moet je maar mee om kunnen. Zo gaat dat. Die opmerkingen kan ik aan. Ik zie een blessuregolf komen. Voor veel spelers. Ik ken mezelf. Ik geef me altijd honderd procent. Ik kan niet aan tachtig procent spelen."

 ”