Bizar Ghanees gerucht: 'Anderlecht wil vertrek Doku opvangen met Genk-jonkie Oyen'

Bizar Ghanees gerucht: 'Anderlecht wil vertrek Doku opvangen met Genk-jonkie Oyen'

10-10-2020 15:14 Laatste update: 15:04
19

RSC Anderlecht zag met Jérémy Doku een groot goudhaantje vertrekken. De flankaanvaller moest door de financiële problemen verkocht worden en trok richting het Franse Stade Rennes. Bij RSCA heeft men nu een potentiële opvolger gevonden bij KRC Genk.

Zo komt Football Ghana met een wel heel opvallend gerucht. De Ghanese bron geeft namelijk aan dat RSC Anderlecht het vizier heeft gericht op Luca Oyen, het toptalent van KRC Genk.

De zeventienjarige middenvelder is de zoon van voormalig Anderlecht-speler Davy Oyen en krijgt dit seizoen volop zijn kans bij Genk. Hij speelde zeven partijen tot dusver en was daarin goed voor één assist. Daarmee lijkt Oyen ook voor zijn grote doorbraak bij KRC Genk te staan.

Oyen heeft nog een contract tot medio 2022 bij Genk, met optie op twee extra seizoenen. De kans lijkt dan ook bijzonder klein dat Genk de middenvelder richting Anderlecht zal laten vertrekken. Met Mustapha Bundu en Paul Mukuairu haalde Anderlecht overigens al twee nieuwe (flank)aanvallers in huis. Het gerucht mag dan ook met een flinke korrel zout genomen worden.