Nagelsmann vergelijkt Kluivert met Bayern-aanvaller: 'Was verder dan Kluivert nu'

Nagelsmann vergelijkt Kluivert met Bayern-aanvaller: 'Was verder dan Kluivert nu'

10-10-2020 12:45
1

Julian Nagelsmann is blij dat RB Leipzig zich heeft weten te versterken met Justin Kluivert. De Nederlander kwam over van AS Roma, waar hij mocht vertrekken. Nagelsmann maakt de vergelijking met Bayern München-aanvaller Serge Gnabry.

"We willen Justin als vleugelaanvaller gaan gebruiken, centraal voorin zijn we al zeer goed bezet", vertelt Nagelsmann in gesprek met BILD. Bij het zien van het spel van Kluivert moet hij terugdenken aan zijn tijd als trainer van Hoffenheim, waar hij met Gnabry eenzelfde soort speler in de selectie had. "Als je kijkt naar de stijl van voetballen, zijn er overeenkomsten tussen Kluivert en Gnabry. Serge is een buitengewone speler, het zou me verheugen als Justin dat niveau ook aan gaat tikken."

Er is voor Kluivert nog werk aan de winkel, wil hij het niveau van Gnabry gaan halen, stelt Nagelsmann. "Toen Serge naar Hoffenheim kwam, was hij al een stap verder dan Kluivert nu is. Maar dat kwam omdat hij regelmatig speelde. Dat was bij Justin de laatste tijd niet het geval. Hij moet bij ons wennen aan het systeem en zijn ritme zien te vinden", sluit de Leipzig-trainer af.

Kluivert kan volgende week zaterdag zijn debuut gaan maken voor Die Roten Bullen. De huidige koploper van de Bundesliga neemt het dan op tegen FC Augsburg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie