Spelers over situatie bij nachtmerrie bij Roeselare: Wat een rare man

Spelers over situatie bij nachtmerrie bij Roeselare: "Wat een rare man"

10-10-2020 12:00

Kino Delorge en Geert Berben trokken deze zomer naar KSV Roeselare. Een droom werd veranderd in een nachtmerrie. Twee maanden later is de club failliet, en de spelers hadden in de zomer al een onwennig gevoel, vertellen ze bij Het Belang van Limburg.

Berben trok naar Roeselare omdat hij de coach kende. Eerder werd ook Tchnisch directeur Jolan F. aangetrokken. De manager van Berben onderhandelde met Jolan over zijn contract. “Hij heeft toen meteen gezegd dat hij Jolan een rare vogel vond. Omdat we allebei met een gevoel zaten van 'klopt dit wel?' heb ik mij lid van Sporta gemaakt”, vertelt hij.

Delorge bevestigt de rare sfeer bij Roeselare. Ondanks dat hij een zeer mooi contract kreeg, was hij toch wantrouwig tegenover Jolan. “Jolan leek altijd verlegen. Het tegenovergestelde van wat je zou verwachten van een technisch directeur. We hadden daar onze twijfels bij, maar het contract dat hij voorstelde was heel erg goed”, getuigt hij.

Begin September wordt Jolan aangehouden op verdenking van aanranding van minderjarige voetballers en het aanzetten tot ontucht. Roeselare stort in, en drie dagen later wordt het faillissement aangevraagd.