Onuachu brak geen potten bij Nigeria: 'Slechte passes en kon bal niet bijhouden'

Onuachu brak geen potten bij Nigeria: 'Slechte passes en kon bal niet bijhouden'

10-10-2020 10:49
1

Nigeria ging vrijdagavond met 0-1 onderuit tegen Algerije. Bij de thuisploeg bleef nieuwkomer Cyriel Dessers negentig minuten lang op de bank, in tegenstelling tot Genk-collega Paul Onuachu, die wel mocht starten. De topschutter uit de Jupiler Pro League kon echter niet overtuigen.

Nochtans is Onuachu een belangrijke factor in het tactische systeem van bondscoach Gernot Rohr. 'Het idee was om het gevaar van de Algerijnse vleugels lam te leggen (in het bijzonder Riyad Mahrez), de strijd op het middenveld niet te verliezen en de bal zo snel mogelijk naar Onuachu te spelen. Hij moest dan het aanspeelpunt vormen voor de spelers rondom hem', beschrijft Score Nigeria.

Die aanpak kwam echter niet helemaal uit de verf. 'Aanvallers Samuel Chukwueze, Samuel Kalu (ex-KAA Gent, nvdr.) en Onuachu leverden een ondermaatse prestatie af. Ze waren allemaal erg statisch en hadden moeite om de bal vast te houden. Onuachu, als target man, gaf ook enkele passes weg. Hij faalde om de bal bij te houden voor zijn ploeggenoten', is de analyse hard.