Peeters na coronagolf bij Westerlo: De situatie heeft stevig op ons ingehakt

Peeters na coronagolf bij Westerlo: "De situatie heeft stevig op ons ingehakt"

10-10-2020 09:17
1

KVC Westerlo werd de afgelopen weken geteisterd door het coronavirus. De Kempense club moest maar liefst drie wedstrijd uitstellen nadat er in totaal tot twaalf spelers besmet werden met Covid-19. Vrijdag kreeg Westerlo eindelijk goed nieuws: het mag opnieuw voetballen.

Trainer Bob Peeters is opgelucht, maar geeft aan dat het een helse periode was voor heel Westerlo. "Ja ja, dit is een glimlach. Eindelijk licht aan het einde van de tunnel… Want we hebben hier de ene mokerslag na de andere moeten incasseren. Die hele situatie heeft stevig op ons ingehakt. Ik heb zelf al wel wat meegemaakt als coach, maar dit was de moeilijkste periode om te managen", aldus Peeters in Het Nieuwsblad.

Toch vindt Peeters dat niemand bij Westerlo schuld treft. "Op een bepaald moment doken er dan nog verhalen op dat spelers van Westerlo te veel aan het feesten waren of whatever, maar neen: dit is gewoon iets dat je overkomt. En dat voor de nodige stress zorgt, ook voor de familie. Ik heb net weer mijn vrouw gebeld om te zeggen dat ik negatief ben."

Tuur Dierckx is één van de twaalf spelers die besmet geraakte met het virus. "Ik heb geen symptomen gehad, maar ik voel nog dat ik iets sneller moe ben dan normaal. Ook in de inspanningstesten was er een terugval. Zondag zal ik nog niet te lang spelen, denk ik, maar zoals alle anderen sta ik wel te springen om te herbeginnen", aldus de aanvaller.