‘Defour dichtbij contract, maar kan KV Mechelen dat wel betalen?’

‘Defour dichtbij contract, maar kan KV Mechelen dat wel betalen?’

10-10-2020 07:30
3

Steven Defour is terug van weggeweest. De ex-Rode Duivel staat dicht bij een contract bij KV Mechelen. Hoe dat contract eruit ziet wordt nog bestudeert. Mogelijk kan het een prestatiegericht contract worden, dat schrijft Het Belang Van Limburg.

Defour speelde vrijdag een oefenwedstrijd mee tegen KAA Gent. Hij speelde een goed uur. ‘Positioneel was hij sterk en met zijn ervaring bracht hij rust in het Mechelse spel. Alleen mist hij nog ritme en scherpte. De beste Defour kregen we nog niet te zien’, schrijft het dagblad. Malinwa won de wedstrijd met 0-2. De transfervrije Defour werkt zich meer en meer in bij KV Mechelen, maar hoe moet het nu verder? 

In principe zou Malinwa Defour niet kunnen betalen. Máár dinsdag komt de Raad van Bestuur van KV Mechelen samen. Mogelijk kan er daar besproken worden of ze het loonplafond voor Defour kunnen verhogen. Het geld van uitgaande transfers wordt gebruikt om schulden te verwerken, maar mogelijk is er toch een opening voor een prestatiegericht contract.

Mogelijk zal ook Defour na dinsdag moeten nadenken. Hij gaat niet krijgen wat hij in het verleden kreeg. De vraag is dus of hij die gedachte op zij zet om opnieuw te kunnen voetballen.