Vandenbempt vreest: Zonder Lukaku hebben we een groot probleem

Vandenbempt vreest: "Zonder Lukaku hebben we een groot probleem"

09-10-2020 16:26
16

Bondscoach Roberto Martinez gaf veel nieuwe spelers een kans in de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Ivoorkust. Analist en commentator Peter Vandenbempt ziet echter een groot probleem bij de Rode Duivels.

Vandenbempt vindt dat Martinez goede keuzes heeft gemaakt. "Voor die jongens was het leuk, terwijl het voor de vaste waarden een overbodige belasting zou zijn. Hij scoort er punten mee, dat is de sterke kant van de "psycholoog" Martinez. Op die manier geeft hij de vaste waarde een ontspannen aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen Engeland. Goed peoplemanagement van de bondscoach."

Batshuayi scoorde, maar dat was het dan ook, vindt Vandenbempt. "Hij speelde weer zijn wedstrijd zoals gewoonlijk. Het samenspel was onbestaande, een bal bijhouden was moeilijk, ik heb er geen actie van gezien. Zijn vrije trap was het dieptepunt. Maar hij maakt wel een doelpunt, al houden we best wel een stolp over Lukaku zodat hij er volgend jaar bij zal zijn."

Zonder Lukaku hebben de Rode Duivels een groot probleem. "Het blijft spijtig van het grote talent bij Batshuayi dat onderontwikkeld blijft. Ik zou zeggen: "Doe eens iets voor je dikke contracten de afgelopen jaren." Maar goed, we hoeven ons er geen grote zorgen over te maken. Maar als Lukaku er niet bij is, hebben we een groot probleem”, citeert Sporza.