KRC Genk reageert op uitspraken van Maehle: Ongelukkige timing

KRC Genk reageert op uitspraken van Maehle: "Ongelukkige timing"

09-10-2020 11:45
20

Joakim Maehle was donderdag niet bepaald mals voor KRC Genk. Zijn gemiste transfer naar Marseille ligt duidelijk zwaar op de maag, maar KRC Genk geeft zelf aan dat ze wel moesten weigeren. 

"De timing van het bod waarmee Marseille op de proppen kwam, was voor ons zeer ongelukkig", klinkt het in Het Belang Van Limburg. "Terwijl we al maanden de interesse van andere clubs hebben afgeblokt, kwam nu een aanbieding binnen op minder dan twaalf uur voor het verstrijken van de transferdeadline. Dat gaf weinig speelruimte voor onderhandelingen."

Maehle mocht enkel weg bij een straf bod, maar twaalf miljoen euro was kennelijk onvoldoende. "De aanbieding was mooi, maar niet van die aard dat iedereen binnen en rond de club nu vrede kon nemen met een verkoop van een van onze dragende spelers. KRC Genk had zich ten opzichte van de spelersgroep en de fans geëngageerd om in deze mercato geen van de sleutelpionnen te transfereren. Uit respect voor spelers en fans hebben we dat ook niet gedaan."

Maehle gaf aan dat de vertrouwensband beschadigd is, maar zal volgens KRC Genk toch blijven presteren. "We zijn ervan overtuigd dat Joakim Maehle dit seizoen opnieuw zijn waarde voor de ploeg zal bewijzen. Uiteraard zullen we er met z'n allen alles aan doen opdat Joakim volgende zomer alsnog zijn verdiende transfer kan maken."